بروشور راهنمای خدمات کتابخانه برای کاربران 

راهنمای دسترسی کاربران از طریق تبلت و موبایل

بروشور آدرس و اطلاعات تماس کتابخانه ها

 

راهنمای استفاده کاربران از خدمات کتابخانه مجتمع پردیس

بخش های ارائه دهنده خدمات به مراجعین محترم

خدمات بخش امانت:

 کلیه منابع چاپی طبق آیین نامه کتابخانه مرکزی به صورت حضوری امانت داده می شوند. ارائه خدمات امانت و تمدید به دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارمندان در این بخش صورت می گیرد

مدت زمان امانت منابع چاپی برای دانشجویان کاردانی و کارشناسی، 3 کتاب و به مدت  15 روز است که یک بار هم امکان تمدید منابع وجود دارد.

دانشجوی کارشناسی ارشد و بالاتر (دکتری عمومی، تخصص) 3 کتاب و به مدت  20 روز, (تا 1 بار تمدید) انجام می­شود (کلیه خدمات به اعضا رایگان است).

 

خدمات بخش سایت کتابخانه

  1. ارائه راهنمایی های لازم به اساتید محترم جهت استفاده و بهره برداری بیشتر از امکانات سایت در جهت برگزاری بهتر و پربار تر کلاس ها و کارگاه ­ها؛

  2. ارائه ی راهنمایی، مشاوره و آموزش جستجوی انواع مقالات علمی به کلیه مراجعین محترم؛

  3. آموزش مراجعین محترم برای استفاده از کامپیوتر؛

  4. آموزش مراجعین محترم برای نحوه  اتصال به اینترنت  و وی پی ان گوشی؛

  5. نصب، راه اندازی و آموزش استفاده از بسته ها و فیلم های آموزشی کتابخانه؛

  6. ارائه، نصب و را ه اندازی هدفون برای دانشجویانی که از نرم افزارها و سایت های مالتی مدیا استفاده می نمایند؛

  7. آماده سازی و تجهیز کلاس­ها جهت برگزاری کلاس ­ها و کارگاه­ های آموزشی و پژوهشی کتابخانه؛

  8. ارائه مشاوره و آموزش و راهنمایی به کلیه مراجعه ­کنندگان سایت در زمینه سامانه های  دانشگاه (سامانه نوپا، کتابخانه دیجیتال، سامانه منبع یاب و ...)؛

  9. بررسی اتصال روزانه WIFI دانشگاه برای اعضا کتابخانه و پیگیری قطعی آن جهت رفع مشکل؛

  10. آموزش نحوه استفاده از پایگاه های اطلاعات علمی داخل از کشور که دانشگاه با آن مشترک است.

 

بخش خدمات فنی

سفارشات :این بخش مسئولیت تهیه و سفارش انواع منابع و مواد اطلاعاتی مورد نیاز کتابخانه  را به عهده دارد . محور انتخاب منابع برای کتابخانه نیازهای بالفعل و بالقوه اساتید، دانشجویان و دانش پژوهان دانشگاه می باشد . از جمله فعالیت های مستمر این بخش، کنترل و روزآمد نگهداشتن موجودی منابع دریافت ،E-book ، کتابخانه، تهیه و سفارش کتب فارسی و لاتین منابع اهدایی و رایگان می باشد.

فهرستنویسی: در این بخش فهرستنویسی و رده بندی منابع براساس رده بندی کتابخانه ملی پزشکی امریکا  NLM  و رده بندی کنگره LC می باشد و ورود اطلاعات منابع اعم از کتاب فارسی، لاتین، و ... به نرم افزار کتابخانه صورت می گیرد.

آماده سازیدر این بخش خدمات :مهر و ثبت منابع در دفتر ثبت، چاپ بارکد و لیبل مخصوص و چسباندن آنها به منابع صورت می گیرد.

 

خدمات بخش مرجع

باید دانست که کتاب مرجع به کتابی گفته می شود که نیاز به مطالعه کامل آن نیست. هیچ گاه نباید به کتب مرجع یا رفرنس بی توجه بود. چون حجم عظیمی از اطلاعات مهم در این کتب نهفته است. کتابهای مرجع شامل دیکشنری ها، دایره المعارف ها، اطلس ها، رفرنس ها، پایان نامه ها و طرحهای تحقیقاتی می باشند.  یک اصل مهم در استفاده از منابع مرجع این است که هیچ کتاب مرجعی از کتابخانه بیرون نخواهد رفت. آموزش و راهنمایی مراجعین در شیوه جستجو و استفاده از منابع، پیگیری سفارش و انتخاب منابع مرجع، دریافت و کنترل آنها نیز از خدمات این بخش می باشد

  • ارائه خدمات میز مرجع مجازی:

  1. اشاعه گزینشی اطلاعات (Selective dissemination of information:SDI)

این خدمت فرایند شناسایی نیازهای اطلاعاتی کاربران و ارائه خدمات اطلاع‌رسانی و خبر رسانی همسو با نیازمندی­های ایشان است. با استفاده از فرایند اطلاع‌رسانی گزینشی، کاربر با توجه به نوع علاقه‌مندی‌هایش از تازه‌های همایش، منابع، نشر و منابع دیجیتالی مطلع می‌گردد. از جمله خدمات قابل ارائه در این بخش می­توان به ثبت علاقه‌مندی‌ها و نیاز اعضاء و ارسال لیست تازه های کتاب کتابخانه به آدرس پست الکترونیکی براساس علاقه‌مندی‌های عضو، تعیین محدوده زمانی (شروع و پایان) و نمایش تازه­ها اشاره کرد.

بدین منظور لیست تازه­های همایش­ها و کتاب­های مجموعه سازی شده در کتابخانه به تفکیک گروه های آموزشی دو دانشکده پزشکی مشتمل بر گروه­های علمی: بیوشیمی و ژنتیک، میکروب شناسی و ایمنی شناسی، پزشکی اجتماعی و پزشکی خانواده، مهندسی بافت، علوم تشریح، فیزیولوژی، اپیدمیولوژی است؛ دانشکده پیراپزشکی مشتمل بر گروه ­های: هوشبری، فوریت های پزشکی، اتاق عمل، علوم آزمایشگاه، معارف؛ و آزمایشگاه های مجتمع پردیس (بیوشیمی، بافت شناسی، آناتومی، فیزیولوژی، میکروب شناسی، انگل شناسی- قارچ شناسی، سلولی و مولکولی، هماتولوژی) از طریق کارتابل و برای دانشجویان به تفکیک رشته و سال از طریق ایمیل کتابخانه انجام می پذیرد.

  1. آگاهی ­رسانی جاری (Current awareness system :CAS)

خدمات آگاهی ­رسانی از جمله نظام­ه ایی است که برای اطلاع محققان و پژوهشگران از آخرین مطالب منتشر شده در حوزه تخصص موضوعی به کار می‌رود. خدمات آگاهی‌رسانی جاری از گذشته در کتابخانه­ها ارائه میگردید و امروزه کتابخانه ­های دیجیتالی با استفاده از مزایای وب، سرعت این خدمات را افزایش و میزان تلاش کارکنان را در این زمینه کاهش داده ­اند. با استفاده از این خدمت، کتابخانه دیجیتالی می­تواند فهرست تازه های کتابخانه، کتاب­ها، پایان نامه ها، نشریات، منابع چند رسانه ای افزوده شده به مجموعه، خدمات جدید کتابخانه، برنامه های برگزار شده، خبرهای مربوط به معاونت تحقیقات و فناوری و رویدادهای کتابداری و نمایشگاه های کتاب و اقلام اطلاعاتی منتشر شده توسط کتابخانه را معرفی و در اختیار کاربران خود قرار دهد.

آگاهی ­رسانی جاری به سه روش در کتابخانه مجتمع پردیس اجرا می­گردد:

الف. اطلاع‌رسانی از طریق صفحه اصلی سایت کتابخانه: در این بخش آخرین منابعی و اخبار در فهرست اخبار تازه‌ها قرار می گیرند.

ب. اطلاع‌رسانی از طریق فهرست تازه‌ها: ارائه فهرست کامل تازه‌های کتابخانه، گزینه تازه‌ها که در صفحه اصلی سایت کتابخانه مجتمع پردیس قرار دارد توسط متصدی این بخش به روز رسانی می­گردد.

ج. اطلاع‌رسانی از طریق صفحه اصلی اینستگرام کتابخانه: در این بخش آخرین منابعی و اخبار در فهرست اخبار تازه‌ها قرار می گیرند.

 

به صورت مجازی همراهتان هستیم

میز مرجع 24 ساعته

با ما در تماس باشید

puqlib.muq.ac.ir@gmail.com

جهت تهیه منابع الکترونیکی:

diglib@mail.muq.ac.ir

سرکار خانم مهدیه خویی

لینک کتابخانه در اینستگرام:

https://www.instagram.com/puqlib.muq.ac.ir

 

از طریق سامانه آذرسا کتابخانه امکان جستجو و امانت منابع کلیه کتابخانه­ ها (دانشکده پزشکی، دانشکده پرستاری،  دانشکده سلامت و دین،  دانشکده طب سنتی،  دانشکده دندانپزشکی،  دانشکده بهداشت، بیمارستان کامکار،  بیمارستان نکویی – هدایتی،  بیمارستان ایزدی، بیمارستان حضرت معصومه،  بیمارستان الزهرا،  بیمارستان شهید بهشتی) به صورت یکپارچه فراهم شده است.

نکته:

جهت اطلاعات بیشتر در مورد  دیگر  کتابخانه ها با کتابداران در تماس باشید:

جناب آقای اکبر محمدی مطلق 37738544 و 37745265 داخلی23 motlaq2004@yahoo.com )دانشکده بهداشت(

آدرس : قم، خیابان معلم،فلکه روح اله، دانشکده بهداشت

سرکار خانم محمدعلیپور 37839737 داخلی 21 libraryparastari@muq.ac.ir )دانشکده پرستاری و مامایی(

آدرس : قم. خیابان معلم .کوچه شماره 2 شرقی. دانشکده پرستاری

سرکار خانم علایی طباطبائی   (دانشکده طب سنتی - سلامت  و دین)37773466

آدرس : قم- بلوار 15 خرداد- نبش کوچه 44

 

 

سرکار خانم اعظم کرمانی  )بیمارستان نکویی 31338213(

آدرس : قم - خیابان شهید دل آذر

سرکار خانم زکیه محمد میرزایی 38105037 )بیمارستان شهید بهشتی(

آدرس: قم - بلوار شهید بهشتی(ره)

سرکار خانم بتول هاشمی (31625224 بیمارستان حضرت معصومه (س) کودکان)

آدرس : قم، بعد از میدان شهید زین الدین به طرف ترمینال،جنب مسجد امام حسن مجتبی(ع) بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی حضرت معصومه (س)، زیر زمین،

سرکار خانم فاطمه اولادجلیل (بیمارستان شهدا) 31101141

آدرس : قم، انتهای بلوار توحید. نبش حکمت شمالی مرکز آموزشی درمانی شهدا